RÖSTER FRÅN VERKLIGHETEN

Många av våra kunder har varit med oss ett bra tag. Det ser vi som ett gott tecken som vi är både glada och stolta över. För oss är våra kunder också en kunnig och trovärdig informationskälla till vad som behövs och uppskattas i det vardagliga arbetet i form av teknik och service. Kund och produktutvecklare – allt i ett.

Vi är även väl medvetna om att våra kunder, liksom vi själva, jobbar i branscher där tid inte finns i överflöd. Därför gör vi vårt bästa för att ge snabba leveranser och hjälp så fort det någonsin går. Läs gärna mer om vad några av våra kunder tycker och tänker om vårt samarbete.

Tony Johansson

Rösbo Åkeri

Man kan säga att Tony Johansson har lyftet i blodet. Han är nämligen tredje generationen i familjeföretaget Rösbo Åkeri i Göteborg. Farfar startade, pappa fortsatte och själv åkte Tony med i bilen så fort han blev blöjfri. Numera är han vd och företaget har 14 bilar och lika många anställda, däribland tre aktiva söner (en fjärde är på gång) så kunskaperna förs vidare inom familjen.

 

Rösbo Åkeri lyfter det mesta som mänsklig muskelstyrka inte räcker till för, men främst arbetar man inom bygg och sjöfart. Det kan röra sig om att lyfta allt ifrån byggmaterial till badkar. Andra gånger är det båtar som behöver repareras och då lyfter man ombord delar som ibland är tämligen otympliga.

 

Åkeriet har genom åren köpt många kranar och påbyggnader från Fassi.

- För oss är det viktigt att kranen alltid fungerar. Vi får ofta in uppdrag som är akuta. Vi har använt Fassis kranar i många år och är mycket nöjda, både med kranarna och bemötandet. Annars hade vi inte fortsatt. Vi köper, servar och reparerar i deras anläggning i Göteborg. De förstår att det brukar vara bråttom och de är bra på att bryta ryggen på kort varsel för vår skull, säger Tony menande.

 

Idag finns 14 kranförsedda fordon i bilparken och kranarna varierar mellan 6,5 och 110 tonmeter. Snart är också en ny 99-tonare på gång in, även denna från Fassi. Dessutom tillkommer en på 1 tonmeter, så den blir minst i gänget.

 

- Vi får byta skyltar igen. Totalt har vi tre nummerplåtar som är lite speciella: MINST, STÖRST och STURSK. Den sistnämnda har en av mina söner på sin bil, säger Tony och ler.

Peter Kunc

Kjelland Transport

Efter att först ha varit hantverkare och sedan kört lastbil i många år gjorde Peter Kunc slag i saken och köpte kranbilsåkeriet Kjelland Transport som har sitt huvudkontor i Spånga. Det har rullat på bra sedan dess. Idag har företaget 50 anställda och 35-talet kranbilar med en lyftkapacitet som spänner mellan 4 och 99 tonmeter. Nyligen utvidgades fordonsparken med ytterligare två nya bilar med 99-tonskranar.

 

Kjelland Transport kör mestadels bodar och containers för byggbranschen, men det blir även ett antal transporter med uthyrningsmaterial till byggen. Ett och annat spa-badkar blir det också. De brukar nämligen placeras på bortre sidan av fastigheterna och då är det oftast kran som gäller.

Samarbetet med Fassi är mångårigt och Peter berömmer gärna företaget:

 

- Anledningen till att jag är kund hos Fassi är att jag är nöjd med helheten, med alltifrån produkter och bemötande till service och pris. Det fungerar utmärkt, det är till och med så att Fassi bara blir bättre med åren. Ju mer de växer desto större blir resurserna. Det känns tryggt för mig som kund.

 

Kjelland Transport har en egen verkstad men lämnar också en hel del av service- och reparationsarbetet till Fassi.

 

- Man har en mycket hög servicegrad, säger Peter. Går någonting sönder får man snabbt hjälp, de hugger tag i problemet direkt. Det är mycket viktigt för oss eftersom nästan alla våra uppdrag är brådskande.

VÅRA SENASTE LEVERANSER

Kran: F275A.2.25 E-Dynamic. Lastväxlare: AJK HLF20

Tillbehör: Jibb L102, med två utskjut.

Kran: F660RA.2.27 HE-Dynamic

Tillbehör: Jibb L426, med sex utskjut

 

 

KONTAKT

ÖPPETTIDER

Försäljning: 7 – 17

Övrigt: 7 – 16

ADRESS

Marieholmsgatan 86

415 02 Göteborg

KORT OM OSS

Fassi är ett av världens största kranmärken. Utöver marknadens bredaste sortiment, med kranar från 1 till 215 ton för mobilt eller stationärt bruk, erbjuder vi även tillbehör som skopor, rotatorer och personkorgar. Och annat nyttigt.

LÄS MER