EN KLART UPPLYFTANDE VERKSAMHET

Har du behov av att lyfta – då har vi en lösning för dig. Som ett av världens största kranmärken – med ett komplett program med modeller från 1 till 215 ton i ett nästan oändligt antal varianter – kan vi erbjuda alternativ för så gott som alla användningsområden.

På den svenska marknaden har vi bokstavligen lyft verksamheter sedan 1991 då Fassi Sverige AB grundades. Då, liksom nu, var banden till det italienska moderbolaget starka. I Italien finns exempelvis utvecklingsavdelning och fabriker och kontakterna är täta.

2012 beslutade vi oss, efter moget övervägande, för att komplettera vår verksamhet med egen tillverkning och montering av kompletta lastbilspåbyggnader. Den svenska delen av denna bransch tillhör de bästa i världen. Här finns en lång tradition, erfarenhet och kunskap om lastbilar och påbyggnader. För att vi, Fassi Sverige, skulle platsa och vara ett attraktivt val för kunder och marknad var vi tvungna att både bekänna färg kunskapsmässigt och att tänka nytt.

Vi kan konstatera att vår satsning har tagits emot väl av marknaden. En del av framgången ligger helt klart i anpassningen efter de lokala behoven. Sverige är ett relativt glest befolkat land med tämligen långa transportavstånd.

etta innebär att samma fordon ofta används till flertalet ändamål; som lyft, lastning, montage och personbefordran. Vi är därför utpräglat uppfinningsrika och flexibla när det gäller påbyggnader på bilarna.

Men självklart erbjuder vi inte bara kranar som monteras på lastbilar. Alla våra kranar går att beställa för stationärt bruk. Vi har även marinkranar för montering på båtar eller i annan utsatt miljö, som hamnar. I vårt sortiment finns också skopor, pallgafflar, personkorgar och stödbensplattor – för att nämna några av alla våra tillbehör.

Med vårt ordersystem (FBB) arbetar vi systematiskt och metodiskt i alla våra processer – från första idé till långsiktig eftermarknad. Genom åren har vi dessutom skapat en större närhet till kunderna, både genom partners och i egen regi. I januari 2015 startade vi i Vänersborg en påbyggnadstillverkning och under samma år i oktober startade vi en komplett service- och monteringsanläggning i Malmö.

Vi får mycket beröm för våra kranar, våra påbyggnader och vår eftermarknad. Självfallet är vi glada och stolta över att vara ett starkt alternativ som komplett lastbilspåbyggarföretag. Det förtroendet vill vi fortsätta att förvalta väl. Våra ledord service, kvalitet och omtanke är begrepp som vi visar rent praktiskt genom att bry oss från början till slut – och även efter ditt kranköp.

SYSTEMATIK IN I MINSTA DETALJ

Vi gillar ordning och reda. Genom vårt ordersystem blir beställningsprocessen tydlig och ofta förbättras slutresultatet då vi vänder och vrider på de tekniska lösningarna innan vi går in i produktion.

Men planeringsarbetet slutar inte där. Vi förkortar t.ex. leveranstiden betydligt genom att förarbeta så mycket som möjligt innan ett fordon rullar in i verkstaden för påbyggnation.

På så sätt undviker vi att låsa upp fordonet onödigt länge. Våra kunder brukar nämligen vilja använda den nya investeringen så fort som möjligt.

Vårt huvudkontor och monteringsanläggning finns i Vänersborg och här erbjuds försäljning och reservdelar samt verkstad för montering och centrallager. I övriga delar av landet arbetar vi med en rad pålitliga servicepartners.

fassi fabriken

FÖRST ITALIEN, SEDAN VÄRLDEN

Det började med en mans passion för mekanik och sund affärs-mässighet. Franco Fassi intresserade sig tidigt för tekniska inno-vationer och grundade familjeföretaget 1965 i Albino, en liten stad utanför Bergamo i norra Italien. Kvalitet och leveranssäkerhet genomsyrade från start verksamheten och gör så än i dag. Kranarna ska helt enkelt hålla för ett långt och produktivt arbetsliv.

Man bestämde sig också tidigt för att tillverka så mycket som möjligt i egen regi och man tar endast in externa komponenter av erkänt hög klass, som stål och radiostyrningar från Sverige.

Genom åren har många steg tagits som kan verka självklara idag men som när det begav sig var tämligen nya för sin tid. Ett exempel är när elektroniken gick från att vara ett tillbehör till att bli integrerad i kranen. Andra exempel är kontroll av energiförbrukning och minskad bränslekonsumtion genom en lättare konstruktion. Fassi står som alltid för tekniskt nytänkande och utvecklingsarbetet pågår ständigt.

Den första utländska återförsäljaren startade sin verksamhet 1968 i Frankrike. Därefter tog det inte lång tid innan fler länder följde. Idag finns varumärket i princip över hela världen. Det säger en del om produkternas kaliber och kapacitet.

fassi fabriken2

KVALITET BLIR ALDRIG OMODERNT

Än idag styr familjen Fassi företaget och grundvärderingarna är desamma. Fabrikerna ligger fortfarande i italienska Albino, alla på gångavstånd från varandra vilket ökar möjligheterna till överblick och kontroll samt snabba och exakta leveranser.

Sommaren 2015 firade vi 50-årsjubileumet på ingen mindre än påvens balkong i Vatikanen. Vi får erkänna att vi känner en stor stolthet över att alltjämt kunna erbjuda förstklassiga kranar och allehanda tillbehör till våra kunder i jordens alla väderstreck. Fassis produkter har lyft och lyfter fortfarande det mesta i de flesta miljöer. Det förtroendet fortsätter vi att vårda.