STANDARD ELLER EGNA IDÉER

Standard eller specialare som inte gjorts förut – eller kanske ett mellanting. Det låter som en klyscha men självklart är det så att påbyggnaden måste vara anpassad efter din verksamhet och dina unika behov. Tveka därför inte att dryfta dina idéer med oss. I vårt sortiment finns många alternativ och vi hjälper dig att hitta det som passar just din rörelse.

Visst är vårt utbud av kranar marknadens bredaste, men du vet väl om att när det gäller våra påbyggnader behöver inte ens en kran vara inblandad?

Vi utför även byggnationer för bod- och fastflak, tippar, dumpers, lastväxlare, ja, faktiskt det mesta när det gäller att komplettera eller bygga om ett fordon.

Som sagt, går du i påbyggnadstankar och funderar på att utveckla din verksamhet ska du definitivt kontakta oss. Kom in med dina tankar så berättar vi vad vi skulle kunna erbjuda. Sedan hjälper vi dig att förverkliga din idé och göra den till en inkomstkälla.

fassi påbyggnad lastbilsflak
fassi påbyggnad detalj
fassi påbyggnad montering
fassi påbyggnad flak
fassi påbyggnad motor
fassi påbyggnad kran

Vår stora anläggning på Marieholmsgatan 86 i Göteborg är visserligen ny, men personalen har lång och gedigen erfarenhet från branschen. Här utför vi kompletta påbyggnationer på lastbilar och transportbilar. Kom gärna in och se hur vi har det. En del tycker också att kaffet är gott.

Naturligtvis överger vi inte våra kunder när leveransen är överlämnad och introduktionen genomgången. Vi finns till hands genom support och verkstad. Här erbjuder vi service och reparation av alla former av byggnationer – allt för att verksamheten ska fortsätta att rulla på så smidigt som möjligt.

Vi samarbetar också med en rad duktiga påbyggare runt om i landet – allt för att kunna ge bästa möjliga service till så många som möjligt. Inte vem som helst får bli partner till oss så våra är noga utvalda.

Stress, jäkt och brådskande uppdrag är ofta den bistra verklighet våra kunder lever i. För oss finns då bara ett alternativ – att vara lika alerta som kunderna är.

Bodbilar

Bodbilar som byggs hos Fassi Sverige är något utöver det ovanliga. Bodbilar, special, utefter dina önskemål. Med vår erfarenhet blir dina önskemål verklighet. Vi lackar alltid våra bodflak separat. Bodbilar med kölficka, utskjutsbalk, stakrader, system för container, stakhylsor, båtstöttor, flakbreddare, flyttbar framstam, ok-hållare, inbyggda förvaringsfack, hjulfickor, boddrag i framstammen, kantlina med stjärnförankringar, surrningsringar, you name it.

Byggnation är uppbyggd kring en lådram som är designad för maximal vridstyvhet. Ett optimalt samspel mellan förstärkningar av chassit, en stabil byggnationen och råstark kran ger en bil med maximal vridstyvhet för kranens lyftförmåga och maximal lastförmåga på flaket.

Vi bygger din bodbil efter dina önskemål.

fassi påbyggnad lastbilsflak
fassi påbyggnad detalj
fassi påbyggnad montering
fassi påbyggnad flak
fassi påbyggnad kran

Bygget av din bil görs först genom att våra konstruktörer designar och konstruerar din bil efter dina önskemål, byggnationen tillverkas och svetsas ihop i egen verkstad där dina önskemål blir verklighet. Byggnationen möter sedan chassit där våra kunniga montörer tar din bil till nästa nivå.

Efter leverans av bilen är vår support och servicemarknad tillgänglig för dig för att se till att din bil är på vägen så mycket som möjligt. Ser till att lösa dina problem så snabbt och smidigt som möjligt.

Fastflak

Fastflakbilar från Fassi Sverige varierar mellan alla storlekar på kran och chassi, allt mellan F70 kranar på mindre 7 tons chassin med aluminium flak till F545 kranar på 4-axliga lastbilschassin med fastflaksbyggnationer till och med F990 kranar på 8×2*6 chassin med lämflaksbyggnationer. Våra fastflaksbyggnationer byggs efter dina önskemål och kan bland annat kompletteras med en hydraulisk utskjutsbalk, inbyggda båtstöttor eller varför inte en vinsch i chassit.

Fastflaksbyggnationens uppbyggnad och vridstyvhet med en eventuell bakre stödbensbrygga anpassas efter storlek och lyftförmåga på kranen. Alla våra kranbyggnationer testas och kalibreras utefter vridstyvheten i byggnationen och chassit. Våra kranar och dess funktioner kan anpassas efter dina önskemål. Fastflaksbyggnationer med sin hjälpram och kranfundament anpassas efter chassit, fastsättning mellan chassit och byggnationen optimeras efter styrka i chassit och kranens storlek. Vi gör även eventuella modifieringar eller förstärkningar av chassit om det krävs.

Verktygslådor, takbågar, sidohinder, staklådor, arbetsbelysning, färgsättning och varningsljus anpassas efter dina önskemål och krav.

fassi påbyggnad lastbilsflak
fassi påbyggnad detalj
Fassi vänersborg lokal
fassi påbyggnad flak
fassi påbyggnad kran

Efter att du som kund tillsammans med våra rutinerade säljare har kommit överens om en order för bygget designas och konstrueras byggnationen och tillbehören efter ordern. När du som kund har sett och godkänt kundritningen sätter vi byggnationen i produktion och chassit förbereds för byggnationen. Efter våra kunniga svetsare har tillverkat flaket färdigställer montörerna byggnationen innan du som kund får bilen efter en leveransgenomgång.

Kran & Lastväxlare

När det kommer till kran med lastväxlarbyggnationer hos Fassi hjälper våra rutinerade säljare dig att välja rätt storlek och modell på Fassi kran, vi samarbetar med olika leverantörer av lastväxlare så här det upp till dig som kund om du har några önskemål av fabrikat. Våra kranfundament kan dockas ihop med alla typer av lastväxlare. 

 

Våra kranar kan beställas med en rad extrafunktioner för att möta just dina behov. En funktion är DBF-Drive By Fassi vilket är ett samarbete med Volvo som möjliggör fjärrstyrning av ditt Volvo chassi utan extravikt och extra komponenter på chassit. På samma sätt som kranen kan anpassa efter dina behov, anpassar vi utrustningen på ditt chassi med allt från rostfria sidohinder. verktygslådor till anpassade takbågar, arbetsljus och varningsljus.

fassi påbyggnad lastbilsflak
fassi påbyggnad detalj
Fassi vänersborg lokal
fassi påbyggnad flak
fassi påbyggnad kran

En kran och lastväxlar byggnation kan ses som en schweizisk armékniv. Den kan fungera som en anläggningsbil och som kranbil, du kan både sprida ut gruset med lastväxlaren eller skopa ut det med kranen. För att göra din schweiziska armékniv ännu mer användbar kan du även komplettera din krok och kranbil med plog utrustning.

Kran & Vändskiva

På Fassi är special vardag, våra kran och vändskivebyggen brukar inte vara den andra lik. Dina önskemål är vår lag. Vi monterar en luftjusterbar vändskiva från SAF. Vi monterar alla olika storlekar på kranar på våra vändskivebyggen. 

För att göra din kran och vändskivebyggnation ultimat samarbetar vi med en rad leverantörer, där ibland Tele-Radio som möjliggör fjärrstyrning av din trailer. Vi har leverantörer för dina special verktygsskåp och -lådor och för ditt gångbord. Takbågar, extraljus, arbetsljus och varningsljus anpassas efter dina önskemål och krav. 

Fassi vänersborg
fassi påbyggnad detalj
Fassi vänersborg lokal
fassi påbyggnad flak
fassi påbyggnad kran

Kran och vändskive byggnationer finns i alla möjliga varianter och storlekar, vi monterar våra minsta till våra störta kranar på denna typen av byggnation. Med hjälp av det sofistikerade systemet kranen är utrustad med får du maximal lyftkraft i alla situationer.

Ta kontakt med vår försäljning om du vill att vi ska bygga din nästa kran och vändskivebyggnation.